Sizi Arayalım
Form Doldur
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM

    parallax

    2020 Dijital Pazarlama Trendleri

    2020 dijital pazarlama trendleri

    Dünya 2020 senesini yaşarken yeni yıl için yeni dijital pazarlama trendleri ve dolayısıyla satış stratejileri çoktan belirlendi; markalar yeni satış ve pazarlama stratejilerini gerçekleştirmek üzere takvimlerini doldurdular bile. Dijitalde elbette tüm süreç çok hızlı işliyor. İnternet kullanıcıları da artık dijital pazarlamada pek çok noktada deneyimli… Dijital reklamları çok iyi analiz ediyorlar; artık reklam bannerlarında daha yaratıcı olmak, kullanıcıyı şaşırtmak ve hedef kitleye yönelik reklam çalışmaları yapmak, reklam ajanslarında da yaratıcı sınırları zorluyor.

    Bu, kuşkusuz ki turizm sektörüne de tamamen böyle yansımış durumda. Oteller arasındaki sıkı rekabet, ortaya çok çarpıcı işler çıkarma ihtiyacını doğuruyor. Ve elbette ki teknolojiyi ve dijital dönüşümü doğru anlama gerekliliğini de öyle… Dünyaya açılmak, global bir marka haline gelmek ve daha da önemlisi yerli olduğu kadar yabancı misafirlere de doğru hitap edebilmek son derece önemli. Bunun için de turizmde dijital dönüşümün takibi kaçınılmaz hale geliyor. Bu da turizm profesyonellerinin tüm bu dönüşüme hakim dijital ajanslarla çalışmalarının çok daha doğru olacağına işaret ediyor.

    Ancak dijital ajanslar kadar dijitale adapte olmuş oteller ve turizm profesyonellerinin de artması, Türkiye turizmine, dolayısıyla Türkiye ekonomisine yön vermek gibi önemli bir olaya işaret ediyor. Eğer siz de bir turizm profesyoneli olarak otelinizin dünyaya açılmasını, yalnızca sosyal mecralarda değil, tüm dijital platformlarda doğru kullanıcılarla buluşmasını istiyorsanız, 2019’un oteller için dijital pazarlama trendleriyle şimdiden tanışmalısınız. Dijitali takip etmek, beklentilerinizi ve hedeflerinizi de yükseltecek. Dolayısıyla bu yılki karlılığınızı artırmanın en etkili yolu yine dijitalden geçiyor.

    Dilerseniz gelin 2020’de oteller için dijital pazarlama trendleri hangileri; birlikte göz atalım…

     

    Görmek güçlüdür: Daha az vaat, daha fazla icraat!

    Oteller İçin Fotoğrafçı

    Hepimizin iyi kötü kişisel sosyal medya hesapları bulunuyor ve bu hesapları kendi beğenilerimize uygun görsellerle yönetiyoruz. Artık, özellikle fotoğraf çekmek ve bunu internet kullanıcılarıyla paylaşmak o kadar kolay ki sosyal medya platformlarına şöyle bir göz attığınız anda günde yüzlerce fotoğrafla karşılaşmak işten değil.

    Kullanıcıların elinin altında böylesi imkanlar varken, onlara çok daha güçlü görsellerle karşılık vermek büyük önem kazanıyor. Dolayısıyla bir turizm işletmesi olarak, “muhteşem tatil” vaadini sunarken, bunu uzun yazılı içeriklerle ifade etmektense takipçiye bunu güçlü bir fotoğrafla göstermek gerekiyor.

    Fotoğraf, gücünü önce kalitesinden, sonraysa doğru bakış açısından alır. Buna göre, yalnızca otelin genel görünümü, odaları, bahçesi, restoranı değil, tüm bu alanlardan özel detaylar, misafir tecrübelerini yansıtan mutlu ve mümkünse gerçek görseller kullanmakta fayda var. Görmek ve gördüklerinin takipçide birer duygu oluşturmasından yola çıkarak pazarlamayı bu duygular üzerine kurmak, sizi diğer turizm işletmelerinden ayıracaktır. Öyle ki bu şekilde viral hale gelen görsellerinizle, misafirleriniz size gelmeden siz onlara gidebilir, otelinize görsellerinizle dünyayı dolaştırabilirsiniz.

     

    2020 hikayenin yılı! Kendisi geçici, etkisi kalıcı!

    oteller icin story hazirlama

    Instagram, hikayelerle ne kadar önemli bir eksikliği giderdi, öyle değil mi? Görselinin paylaşım olacak kadar iyi olmadığını düşünen, ancak o anı mutlaka arkadaşlarıyla paylaşmak isteyenlerin imdadına yetişen hikayeler, artık bildiğiniz gibi her yerde! Dolayısıyla dijital reklamcılık dünyasında kendisine büyük bir yer edindi ve artık takipçilerinin hikayelerini izlemeye başlayan herkes, karşısında Instagram hikaye reklamlarını da Instagram reklamları arasında mutlaka görüyor. Üstelik bu, Facebook ve hatta WhatsApp’e doğru yayılıyor.

    2019’a damga vuran hikayeler, 2020’de yükselişe geçecek gibi görünüyor. Dolayısıyla paylaşımların hikaye boyutlarında hazırlanması ve dolayısıyla hikaye için biçilen maksimum süreye göre ayarlanması gibi kriterlere de uyum sağlanması gerekiyor. Dolayısıyla tüm bu ölçülere, kullanıcı beğenilerine ve ergonomisine uygun dijital reklamcılık, ancak ve ancak doğru dijital ajanslarla çalışıldığında gerçekleşebiliyor. Eğer siz de 2020’de oteller için dijital pazarlama trendleri ile yol almak, karlılığınızı ve marka bilinirliğinizi artırmak istiyorsanız, alanında profesyonel bir dijital ajansla çalıştığınızdan emin olmanızda fayda var.

     

    Dinamik videoların yükselişi! Hareket bereket getirecek!

    Oteller İçin Video

    Video reklamcılığı, özellikle son yıllarda pek çok reklam modelinde öne çıkıyor. Bununla birlikte otellerin YouTube kanalları da kullanıcılar tarafından yoğun ilgi görüyor. Çarpıcı çekimler, özellikle dinamik videolar, oldukça fazla etkileşim alıyor. Bu da marka bilinirliği bakımından otellere avantaj sağlıyor.

    Dinamik videolarda, genellikle drone ve aksiyon kamerası kullanılarak, kullanıcının anı yaşaması öngörülüyor. Kullanıcıyı videonun içine çekerek, söz konusu otelde konaklamanın getireceği haz en etkili şekilde aktarılıyor. Örneğin sahil otellerinde otelin su sporlarında yaşayacakları heyecan ya da kayak otellerinde kış otellerinin düşmeyen enerjisi, butik otellerin merkezlere yakın olmasının cazibesi kullanıcıları bazen birkaç dakikalık, hatta bazen birkaç saniyelik yolculuklara çıkarıyor. Bu yolculukların sonu rezervasyona varıyor.

    Siz de profesyonel çekimlerle otelinizin ayrıcalıklarını kullanıcılara yaşatabilir, onları hem takipçi hem de misafir olarak kazanma fırsatını elde edebilirsiniz. 2020’de dijital pazarlama trendleri içerisinde siz de en önemlilerinden biri olan video reklamlarına önem verin. Dinamik, çekim kalitesi yüksek videolar elde edebilmek için profesyonel video prodüksiyon hizmeti sunan dijital ajanslarla çalıştığınızdan emin olun.

     

    Güncel olun! Anı yaşatmanın kaçınılmaz etkisi!

    Oteller İçin Anı Yaşamanın Etkisi

    Hem web içeriğinde hem de tanıtımlarda tesisin güncel görselleriyle hedef kitleye seslenmenin önemi oldukça büyük. Ancak burada bahsettiğimiz güncellik, anlık paylaşımlar… Anlık paylaşımlar, oteldeki “o an”ları takipçilere yaşatabilmek ve “keşke orada olabilseydim” hissini oluşturabilmek için son derece önemli. 2019’da oteller için dijital pazarlama trendleri arasında canlı yayınlar, anında çekilip paylaşılan görseller oldukça büyük etki yaratıyor.

    Eğer sezon dışındaysanız, sezona yapılan hazırlıklardan da görseller paylaşabilir, otelin bulunduğu coğrafyadan görsellerle hazırlık sürecinde olduğunuzu aktarabilirsiniz. Elbette sezonun son görselleri de kullanılmaya devam edecek. Vektörel paylaşımlar yapabilir ve kutlamalarda bulunabilirsiniz. Ancak anı yaşatmanın etkisi mutlaka farklı olacaktır. 2019’da siz de anlık paylaşımlarınızı artırarak, etkiyi de artırmayı unutmayın!

     

    Hedef kitle sizin arkadaşınız! Aynı dili konuşun!

    Otellerin Hedef Kitleleri

    2020’de oteller için dijital pazarlama trendleri içerisinde hitap şekli, hedef kitleyle doğrudan iletişimde en önemli ölçüt olarak değerlendiriliyor. Yeni dijital çağda, artık hedef kitleyle arkadaş olmak, resmiyeti ortadan kaldırmak, robotik dili yok etmek gerekiyor. Yalnızca dijital mecralarda değil, dijital tüm platformlarda otelin çağrısı, bir arkadaş daveti kadar samimi, dost muhabbeti kadar içten ve elbette popüler kültüre yatkın bir dille oluşturuluyor. Dolayısıyla otellerin, çağrılarını yaparken daha fazla “gel” demesi büyük önem taşıyor.

    İkinci tekille davet, elbette dijital çağda yaşamış nesli karşılıyor. Hedefleme yaparken, eğer oteliniz için doğru kitle bu kitleyse, siz de yaklaşımınızı ona göre belirlemekte gecikmeyin.

     

    Yeni mesleğiniz anlatıcılık! Anlatacağınız çok şey var!

    Oteller İçin Storytelling

    Anlatıcılık, son yılların en popüler mesleklerinden biri… Bloglar, vloglar ve dolayısıyla blogger ve vloggerlar işte tam da anlatıcılığın popüleritesinden doğdular. İşletmelerin hikayeleri ve onların sundukları hizmetlerin, bulundukları konumun geçmişten günümüze serüveni, günlükleri gibi pek çok detay, sosyal medya kullanıcıları ile markalar arasında derin bağlar oluşturuyor. 2020 itibarıyla artık anlatıcı olmak (yani orijinal versiyonuyla storyteller olmak) hem yükselen bir meslek hem de sosyal medyada, bloglarda ve diğer pek çok dijital platformda öne çıkma ipuçlarından biri.

    2020 oteller için dijital pazarlama trendleri arasında dikkati çeken, sizi diğer markalardan ayıracak temel özellikler işte tam da bu şekilde. Ne dersiniz? Markanız için kaçını uygulayabiliyorsunuz? Kaçı için yeterli personele sahipsiniz? Dilerseniz gelin; tüm bu profesyonellik gerektiren konular için alanında uzman bir reklam ajansı olan CRM Turizm ile yola devam edin. Turizmin dijital dönüşümünde daima en ileride olun.

    before
    <
    Dijital dünyamıza siz de katılmak ister misiniz?
    form